سرطان این قاتل پیشرو در سال 2008، 12.7 میلیون مبتلا داشته که با توجه به سطح آگاهی پایین و عدم حمایت دولت ها در پیشگیری و مهار آن جان 7.8 میلیون نفر را گرفته است. پیش بینیها حاکی از آن است که اگر اقدام موثر در مقابله با آن صورت نگیرد این بیماری با رشد 75 درصدی در سال 2030، ماهیانه جان 600 هزار نفر را خواهد گرفت. در صورتی که می توان با افزایش حمایت های دولتی و بودجه برای برنامه های پیشگیری، افزایش آگاهی و تشخیص و درمان، از بسیاری از این مرگ ها اجتناب کرد.
متاسفانه 70درصد مرگ و میر ناشی از سرطان در سال 2008 در کشورهای کم درآمد و یا با درآمد متوسط رخ داده است. آخرین اطلاعات دریافتی از مراکز درمانی ایران نشان می دهد سالانه 3500 بیمار مبتلا به انواع سرطان در گروه سنی زیر 15 سال وجود دارد. و همچنین این آمار 100 تا 110 هزار مبتلا در کشور را نشان می دهد. با توجه به اینکه کودکان در شروع زندگی هستند این درمان از اهمیت دوچندان برخوردار است، درمان سرطان در بیش از 85 درصد کودکان نتیجه بخش بوده است.
کمپین جهانی سرطان در پاسخ به منشور پاریس -در اجلاس جهانی سرطان برای هزاره جدید در سال 2000- برای ایجاد اتحاد قوی بین محققان، متخصصان، دولت ها، شرکاء صنعتی و رسانه ها، 4فوریه را به این روز اختصاص دادند. سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سازمان ملل متحد (UN) راهبر و هماهنگ کننده بهداشت، با سازمانهایی مانند اتحادیه مبارزه با سرطان بین المللی (UICC) در این روز برای ترویج راههایی برای کاهش بار جهانی سرطان در محدوده زمانی معین در طول سال و جلوگیری از سرطان و بالا بردن کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان تمرکز میکنند.
توانمندسازي مردم براي انتخاب سالم و كاهش عوامل خطر اجتماعي و زيست محيطی، كليدي براي دستيابي به هدف جهاني كاهش مرگ و مير زودرس ناشي از بيماري سرطان است.