برخی از این کودکان دچار اختلالات خاص و روان پریشی هستند که مرکز نگهداری خاصی هم برای این کودکان وجود ندارد
معاون اجتماعی بهزیستی گلستان گفت:۱۱ دستگاه دولتی متولی ساماندهی کودکان خیابانی هستند که تنها دو دستگاه در کنار بهزیستی پای کار هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد رنجی اظهار کرد: طرح ساماندهی کودکان کار در سال ۸۴ تدوین شده است، ولی در استان ما تنها نیروی انتظامی و دادگستری در کنار بهزیستی پای کار هستند.
وی افزود: به عنوان نمونه بهداشت و درمان یکی از دستگاههای متولی در این زمینه است که میتواند در زمینه درمان اعتیاد این کودکان اقدام کند، ولی تاکنون برنامههایی در این خصوص ارائه نشده است.
وی با اشاره به کودکان خیابانی گفت: دو گروه کودک خیابانی در استان وجود دارد که یکی از آنها کودکانی هستند که در خیابان کارهای کاذب مانند آدامس فروشی و گل فروشی انجام میدهند و گروه دیگر کودکانی هستند که شغلهای ثابت تری دارند و معیشت خانوار خود را تامین میکنند.
رنجی با بیان اینکه کودکان خیابانی عموما به کودکان زیر ۱۸ سال اطلاق میشود، گفت: در استان دو مرکز نگهداری کودکان کار وجود دارد که یک از آنها شبانه روزی و دیگری مرکز روزانه است که در مرکز روزانه بیشتر کودکان بد سرپرست نگهداری میشوند.
شناسایی ۱۸۴ کودک کار در استان
وی تصریح کرد: در سال گذشته ۱۴۸ کودک کار در استان شناسایی شد که در این مراکز نگهداری شدند و از جمله اقدامات بهزستی گلستان توانمند سازی و آموزش این کودکان بود که بتوانند از آسیبهایی که در جامعه وجود دارد خود را مصون نگه دارند.
معاون اجتماعی بهزیستی گلستان در ادامه با بیان این که بیشتر کودکان کار معلولیت جسمی دارند، گفت: خلأهای قانونی نگهداری از کودکان معتاد و بیمار، وجود اطفال و کودکان دارای سرپرست بد که به دلیل تسامح و تساهل رها شدهاند و دستگاه قضا هم حکم به نگهداری آنان توسط خانواده میدهد و بی توجهی به ابعاد روانی و اجتماعی کودکان کار بالای ۱۸ سال که طبق قانون از بهزیستی ترخیص میشوند از جمله مشکلات و چالشهای حوزه کودکان کار است.
وی تصریح کرد: برخی از این کودکان دچار اختلالات خاص و روان پریشی هستند که مرکز نگهداری خاصی هم برای این کودکان وجود ندارد و آنها در جامعه رها و سرگردان هستند که میتواند آسیبهای زاید را هم برای خود کودکان و هم برای جامعه به همراه داشته باشد.
منبع: ایسنا