در سراسر جهان از هر ۳ زن ۱ نفر خشونت بدنی یا جنسی را تجربه کرده است.
همچون بیماری همه گیری در سراسر جهان، از هر ۳ زن یک نفر در طول عمر خود خشونت بدنی با جنسی را تجربه می کند. گرچه بر خلاف بیماریها، این مرتکبین خشونت و حتی تمام جوامع هستند که دست به انتخاب خشونت می زنند- که به همین ترتیب می توانند توقف آن را انتخاب کنند. خشونت امری غیرقابل اجتناب نیست و می توان از آن پیشگیری کرد اما این کار به آسانی ریشهکن کردن یک ویروس نخواهد بود. هیچ واکسن، دارو یا علاجی در کار نیست و دلیل واحدی برای آن وجود ندارد.
از همین رو استراتژی های پیشگیری باید کلنگرانه و دارای مداخلات متعدد به طور موازی باشند تا بتوانند تاثیرات طولانی مدت بگذارند.به این منظور لازم است بسیاری از گروه ها و نقش آفرینان مشارکت کنند. به مرور شواهد بیشتری پدیدار می شود که چه نوع مداخلاتی درجهت پیشگیری از خشونت کارساز است؛ از بسیج جوامع گرفته تا تغییر هنجارهای اجتماعی، مداخلات گسترده در مدارس با هدف تاثیرگذاری بر کارکنان و دانش آموزان و توانمندسازی اقتصادی و مکمل های درآمد همراه با آموزشهای برابری جنسیتی.
محور اصلی سال ۲۰۱۵ برای ۲۵ نوامبر، روز جهانی حذف خشونت علیه زنان و کمپین ۱۶ روزهی اتحاد برای پایان دادن به خشونت علیه زنان، جلوگیری است. امسال در نشستی رسمی در مقر سازمان ملل رد نیویورک اولین چارچوب جلوگیری از خشونت علیه زنان ارائه و به بحث گذاشته خواهد شد ( تالار ECOSOC، از ۱۰ صبح تا ۱۲ بعد از ظهر).این سند محصول همکاری هفت گروه سازمان ملل است: بخش زنان سازمان ملل، ILO, OHCHR,UNDP,UNESCO,UNFPA و WHO. این چارچوب درکی مشترک درباره جلوگیری از خشونت علیه زنان برای سازمان ملل, سیاست گذاران و سایر ذینفعان و همین طور نظریه ای برای تغییر بر اساس عمل فراهم می کند.
۱۶ روز برای نارنجی کردن جهان
هدف ۱۶ روز فعالیت علیه خشونت جنسیت-محور از ۲۵ نوامبر تا ۱۰ دسامبر روز جهانی حقوق بشر، ارتقای آگاهی و بسیج مردم درهمه جهان برای ایجاد تغییر است. امسال اتحاد دبیر کل سازمان ملل برای پایان دادن به خشونت علیه جهان از شما دعوت می کند که جهانتان را نارنجی کنید- رنگی که کمپین این اتحاد به عنوان نماد آینده ای روشنتر بدون خشونت تعیین کرده است. شما میتوانید رویدادهایی را برای دگرگون کردن خیابانها، مدارس و نقاط مهم محل زندگیتان سازماندهی کنید!
مراسمی که تا به حال برای امسال در نظر گرفته شده اند کنسرتی به نفع صندوق سازمان ملل برای پایان خشونت علیه زنان بر صحنه ای نارنجی در کارنجی هال نیویورک و نورپردازی قصر صلح شهر هیگ در هلند هستند.
برای قبل از این ۱۶ روز و در طول آن برنامه هایی نارنجی در بیش از ۷۰ کشور جهان برنامه ریزی شده اند، از جمله نورپردازی آبشار نیاگارا(کانادا/آمریکا)، ساختمان کمیسیون اروپا (بلژیک)، ساختمان شورای اروپا(فرانسه)، خرابههای باستان شناسی پترا(اردن)، مجسمهي مسیح رهایی بخش در ریودوژانیرو(برزیل) و پله دو ژوستیس (جمهوری دموکراتیک کنگو). رویدادهای دیگری نیز به این منظور تدارک دیده شده اند، از نارنجی کردن ایستگاه های اتوبوس در تیمور-لسته گرفته تا برگزاری مسابقات ماراتون در ونزوئلا و تاباندن نورهای نارنجی در اندونزی.
منبع: این مطلب ترجمهي این مقاله در سایت زنان سازمان ملل است.