امروز: 19 - 11 - 03 | میلادی 2025 - 02 - 07

در کنفرانس سانفرانسیسکو در سال 1946 تصمیم به تشکیل یک کنفرانس بین‌المللی بهداشت گرفته شد که اساسنامه آن در هفتم آوریل سال 1948 در نیویورک تنظیم و تصویب شد و اولین انجمن بهداشت جهانی اقدام به انتخاب روزی از سال به نام "روز جهانی بهداشت" نمود. در ژوئن همان سال اولین مجمع عمومی سازمان بهداشت جهانی در ژنو با حضور نمایندگان 61 کشور جهان تشکیل شد. از سال 1950، 7 آوریل هرسال با نام روز جهانی بهداشت در سراسر دنیا جشن گرفته می‌شود. هفتم آوریل، روز جهانی بهداشت و همچنین سالگرد تأسیس سازمان جهانی بهداشت است.

 

رسالت روز جهانی بهداشت بالا بردن آگاهی عموم مردم جهان درباره موضوع خاص بهداشتی است که سازمان بهداشت جهانی (WHO) آن را در رأس اولویت‌های بهداشتی سال قرار داده است. این روز به‌عنوان نقطه شروع اجرای برنامه‌های بهداشتی بلندمدتی است که می‌بایست مدت‌ها قبل از 7 آوریل، فعالیت‌های آن انجام‌شده و منابع آن فراهم گردد.

هدف این سازمان، فراهم کردن حداکثر امکانات بهداشتی و سلامتی برای کلیه انسان‌های روی زمین است، به دنبال این هدف، سازمان برنامه‌های زیادی را به مرحله اجرا می‌گذارد تا زمینه مساعدت کشورها را برای تقویت بهداشت عمومی خود فراهم کند.

یکی از موانع بزرگ در بهبود وضع بهداشت در دنیا کمبود اشخاص متخصص است. سازمان بهداشت جهانی برای رفع این مشکل دوره‌های مطالعاتی، کارآموزی، تعلیم و تکمیلی در سرتاسر جهان تشکیل داده است.

بیشترین توجه سازمان مداوای تب‌های مناطق حارّه، سل، جذام، وبا، طاعون، آبله، بهداشت مادران و کودکان و تغذیه متمرکز است و ازجمله برنامه‌های عمده آن ریشه‌کنی مالاریا و آبله است. ایران در 23 نوامبر 1946، به عضویت این سازمان درآمد و همه‌ساله در اجلاس سالیانه آن و در کمیته منطقه‌ای در گروه مدیترانه شرقی شرکت داشته است.

بهداشت درواقع زیربنای فعالیت‌های اقتصادی و پیشرفت‌های اجتماعی یک ملت است و سلامت جامعه درگرو رعایت اصول بهداشتی است و جامعه سالم و تندرست می‌تواند از منافع خود دفاع و حقوق خود را کسب کند.

بهداشت عبارت است از علم و هنر پیشگیری از بیماری‌ها، طولانی کردن عمر و بالا بردن سطح سلامت و توانایی بشر که اگر تک‌تک افراد جامعه سالم باشند، می‌توان درمجموع، یک جامعه سالم و توانا به وجود آورد.

در قانون اساسی بر مسئله بهداشت تأکید زیادی شده است. در اصول سوم، بیست و نهم و چهل و سوم قانون اساسی بر ضرورت تأمین بهداشت و فراهم نمودن امکانات بهداشتی و درمان بیماری‌ها و گسترش خدمات درمانی تأکید شده است.

منبع:

tebyan.net

 

فیسبوک

ساندکلاد

رادیو جمعیت

عضویت

All Rightes Reserved © | Created And Designed By: Firemode Studio / Agerin Agency